ENG

Argumenti na strani Glavnog grada: Gradićemo bazen

08/03/2017

Zahtjev g-dina Dmitrovića kojim traži obustavu radova na izgradnji krovne konstrukcije bazena u kompleksu SC „Morača“ je apsolutno neosnovan. Za takav naš stav postoji nekoliko razloga i sigurni smo da će naši argumenti biti afirmativno vrednovani u slučaju eventualnog sudskog spora.

Prvo, g-din Dmitrović nije projektovao otvorne bazene kod SC „Morača“, pa samim tim ne može ni tražiti zaštitu autorskih prava. U proceduri za izdavanje adekvatnih dozvola za gradnju krovne konstrukcije Glavni grad je uredno pribavio saglasnost projektanta otvorenih bazena kod SC „Morača“- budvanaske kompanije „Pro – Ing Trade“ d.o.o.

Drugo, na osnovu kompletne dokumentacije koja postoji u našoj arhivi, kao glavni projektant SC „Morača“ se navodi prof. dr Đorđe Zloković. Dokumenta koja to potvrđuju dostavljamo javnosti na uvid.

Treće, čak i kada prva dva razloga ne bi postojala, sigurni smo da izgradnja objekta u blizini SC „Morača“ apsolutno ne ugrožava izled tog kompleksa i da ni na koji način ne konkuriše jednom od simbola Podgorice, već naprotiv, dodatno obogaćuje prostor oko SC „Morača“ i nudi glavnom gradu one sadržaje koji mu nedostaju.

Zbog svega toga toga nam nije jasan zahtjev g-dina Dmitrovića da traži zaštitu autorskih prava. Neko maliciozan, a to nijesmo mi, bi mogao da izvede zaključak da se pokušava ucjenjivati Glavni grad u procesu realizacije jednog važnog kapitalnog projekta.

Zbog toga ovom prilikom želimo da informišemo javnost, koja je jako zainteresovana za izgradnju ovog objekta i koja je dala punu podršku gradskoj upravi da izgradi bazen u javnoj funkciji, koji bi radio tokom cijele godine, da su svi argumenti na našoj strani i da će gradska uprave nepokolebljivo nastaviti da realizuje i ovaj, ali i druge važne projekte koji su u interesu građana Podgorice.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica