ENG

Promocija romana „Morbus Mundi”

25/12/2023
Promocija romana „Morbus Mundi”

Promocija romana „Morbus Mundi” autorke Sonje Ražnatović biće održana u ponedjeljak, 25. decembra, u Galeriji „Risto Stijović” sa početkom u 20h.

Razgovor će moderirati Dragana Erjavšek.

Promociju koja je dio programa manifestacije DEUS organizuju KIC „Budo Tomović” i Sekretarijat za kulturu Glavnog grada.

Roman „Morbus Mundi” objavljen je kao pobjednički na konkursku izdavačke kuće Derata, uz isticanje da je u pitanju „knjiga-budilnik; knjiga-opomena; knjiga-podsjetnik”. Priča donosi rekapitulaciju bračnog života ispunjenog svađama koju prekida radikalan preobražaj odnosa zbog suočavanja s bolešću. S površnih situacija fokus protagonista prenosi se na pitanja smisla i domašivosti sreće.

Sonja Ražnatović rođena je 1969. u Titogradu, gdje je 1995. diplomirala na Tehnološko-metalurškom, a zatim magistrirala na Ekonomskom fakultetu.

Objavila je romane „Jana, samo privremeno u Bloku 9” (Otvoreni kulturni forum, 2016, Cetinje), „Exit - Restart” (Rende, 2021, Beograd), za koji je dobila regionalnu nagradu „Štefica Cvek“ i „Morbus Mundi” (Dereta, 2022) laureat nagrade „Miroslav Dereta” za 2022. godinu.

Bila je kolumnistkinja crnogorskog dnevnog lista Pobjeda.

Dobro došli!

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica