ENG

Solistički koncert Vuk Sandić - gitara

23/12/2023
Solistički koncert Vuk Sandić - gitara

Umjetnička škola osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente Andre Navarra organizuje solistički koncert gitariste Vuka Sandića 23. decembra sa početkom u 20h.

 Koncert će se održati u Muzeji i galerije Podgorice u ulici Marka Miljanova br. 4. Na programu će biti Sylvius Leopold Weiss (1687 – 1750) – Sonata 11 u D – moluF ernando Sor (1778 -1839) – Sonata op. 22 Abel Carlevaro (1916 - 2001) - Preludios Americanos.

Vuk Sandić je rođen u Podgorici. Osnovno muzičko obrazovanje završio je u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici gdje je završio i srednju školu u klasi profesorice Bojane Brajović. Svoje muzičko obrazovanje nastavio je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Danijela Cerovića gdje je završio osnovne studije i trenutno pohađa II godinu master studija. Bio je i učesnik Erasmus+ programa za razmjenu studenata preko kojeg je završio 1. semestar II godine master studija u klasi profesora Andrea Vettoreti-a na konzervatorijumu "Giuseppe Tartini". Učesnik je brojnih takmičenja i seminara na nivou Crne Gore i regiona: Festival gitare – Tivat, Gitar Art Festival – Beograd, Nikšić Guitar Festival. Dobitnik je prve nagrade za najbolji nastup po odabiru publike na festivalu “Espressivo” na Cetinju. Sandić se usavršavao kod istaknutih gitarista i pedagoga kao što su: Goran Krivokapić, Costas Cotsiolis, Thomas Offermann, Anabel Montesinos, Anton Baranov, Srđan Tošić, Aleksandar Hadži-Đorđević i mnogi drugi. Imao je brojne nastupe u Crnoj Gori, gdje se predstavio publici u Podgorici, Baru, Kotoru, Danilovgradu, Cetinju, Herceg Novom i drugim. Trenutno radi kao profesor gitare u SMŠ za talente "Andre Navara" i OMŠ "Petar II Petrović-Njegoš" Bar. 

JU Muzeji i galerije Podgorice

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica