ENG

Kesa je više previše

Uprava Glavnog grada, sa nadležnim preduzećima i službama, u prethodnom periodu realizovala je niz akcija posvećenih očuvanju i unapređenju životne sredine. U skladu sa tom praksom, Glavni grad  pokrenuo je kampanju  „Kesa je više previše“.

Naime, ideja je da od svakog projekta koji grad realizuje dio sredstava koja su opredijeljena za promotivne aktivnosti izdvoje se za kupovinu cegera na kojima se štampa logo tog konkretnog projekta.

U prethodnom periodu realizovan je Podgorički proljećni pazar, te su sugrađani bili u prilici da od zaposlenih u Tržnicama i pijacama doo dobiju besplatne cegere sa logom ove manifestacije.

Namjera je da kao odgovorna gradska uprava podstaknemo naše sugrađane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa, kao i promjeni navika i ponašanja potrošača. 

U sklopu akcije ‘’Kesa je više previše’’  Glavni grad  je  u saradnji sa Lokalnim dječjim parlamentom, dijelio cegere građanima koji donesu minimum dvije plastične kese.Osim kesa, mogli su zamijeniti i druge proizvode od plastike (flaše, čaše, pribor za jednokratnu upotrebu i sl.).


ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica