ENG

Reagovanje: Glavni grad doprinosi traženju zakonitog i održivog rješenja

17/03/2017

Glavni grad je u više navrata javno i u direktnim razgovorima sa predstavnicima građana Park šume Zagorič isticao otvorenost i spremnost da bude dio rješenja za njihove probleme. Međutim, pojedini predstavnici mještana iznošenjem netačnih i nedobronamjernih konstatacija u javnosti ne doprinose rješavanju njihovog problema, zbog čega imamo pravo i da sumnjamo da želja tih pojedinaca zapravo i nije rješenje, već usložnjavanje problema.

I tokom izborne kampanje i nakon preuzimanja odgovornih funkcija u Glavnom gradu, gradska uprava je vrlo otvoreno i jasno saopštila predstavnicima Park šume Zagorič koja su održiva i zakonita rješenja njihovog problema.

Polazeći od toga da su i predstavnici Park šume Zagorič kazali da su oni od prvog momenta, kao i danas, svjesni da moraju platiti uzurpirano zemljište, onda nema dileme da to treba da bude polazna osnova za rješenje problema. I tokom kampanje, a i danas, smatramo da rješenje treba tražiti u Zakonu o regularizaciji neformalnih objekata i izradi planske dokumentacije.

Podsjećamo mještane Park šume Zagorič, kao i ukupnu javnost, da je Gradonačelnik sa saradnicima, u više navrata razgovarao sa građanima koji žive u Park šumi Zagorič. Takođe, razgovori su vođeni i sa porodicama Stamatović i Vučinić kojima je u postupku restitucije vraćeno zemljište u pokušaju da se pronađe održivo rješenje.

Glavni grad ni danas ne bježi od odgovornosti za obaveze koje mu u skladu sa zakonom pripadaju. Građanima smo obećali da ćemo urbanizovati to područje i na tome intenzivno radimo. Opredijelili smo veći novčani iznos od uobičajenog da bi se izradio DUP za taj prostor, raspisali javni oglas, zaključili ugovor sa projektantskom kompanijom o izradi DUP-a i redovno pratimo sve faze njegove izrade.

Prilikom poslednjih konsultacija dobili smo informaciju da se privodi kraju Nacrt tog plana i da će on uskoro biti upućen Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine i tako dajemo još jedan konkretan doprinos rješavanju problema građana park šume Zagorič.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica