ENG

Aktivnosti gradskog preduzeća “Zelenilo”

27/03/2017

U toku predhodne sedmice Zelenilo doo počelo je sa aktivnostima sezonskog karaktera košene su zelene površine i to na sljedećim lokacijama: Karađorđev park, ulica Marka Miljanova, Bulevar Ivana Crnojevića, Bulevar Jovana Tomaševića, razdjelno ostrvo prostor oko mosta Milenijum, Bulevar Mitra Bakića, Bulevar Save Kovačevića, Bulevar Crnogorskih serdara, Union bridge, tokom ovog perioda vršeno je orezivanje stabala i formiranje krošnji drveća na sljedećim lokacijama: Bulevar Save Kovačevića, park šuma Gorica, Beogradska ulica, Bulevar Revolucije, Ulica Steva Boljevića, Ulica Vuka Karadžića, Ulica Steva Boljevića, Karađorđeva ulica, Balšićeva ulica, Bulevar Ivana Crnojevića. Poslovi na orezivanju i formiranju krošnji drveća za ovaj period godine su završeni tj. do stanja mirovanja vegetacije.

U navedenom periodu izvršena je zamjena letava na polomljenim parkovskim klupama i to 82 letve, na sljedećim lokacijama: Ulica Blaža Jovanovića, Ulica Meše Selimovića i Ulici Svetozara Markovića.

Zelenilo d.o.o. je pored aktivnosti sezonskog karaktera, svakodnevnih redovnih aktivnosti (sakupljanju papira, grabuljanja, zalivanja i okopavanja cvijeća u gradskim parkovima) u predhodnih desetak dana bilo angažovano i na izvođenju investicionih aktivnosti i to na sljedećim lokacijama: pejzažnom uređenju ulice Nikca od Rovina, tom prilikom je posađeno 21 kom. odraslih stabala pinjola, pejzažnom uređenju prostora koji gravitira park šumi Ćemovsko polje pri čemu je posađeno 45 kom. odraslih stabala pinjola kao i pejzažnom uređenju ulice Radosava Burića. Na novoizgrađenim zelenim površinama započeta je izgradnja hidrosistema.

U mjesnoj zajednici Blok VI u Ulici Đoka Miraševića u toku su radovi na sadnji 17 komada odraslih sadnica (javora, jasena, melije i ligustrum japonice).

“ZELENILO” D.O.O.

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica