ENG

Reagovanje:Nova odluka po mjeri potreba i građana i taksista

11/04/2017

Nova Odluka o taksi prevozu u Podgorici predstvalja znčajan iskorak u definisanju konkretnih propisa i uvođenja reda u toj oblasti i odraz je sistemskog pristupa gradske uprave da na kvalitetan način uredi taksi prevoz u Podgorici.

Nova Odluka će doprinijeti maksimalnoj redukciji sive zone i neregularnog taksi prevoza u Glavnom gradu. Većim brojem taksi licenci povećavamo konkurentnost i stvaramo bolje šanse, da i pored većih cijena goriva, taksi usluge ostanu na istom nivou. Istovremeno povećanjem broja licenci smanjujemo i biznis barijere na tržištu glavnog grada.

S obzirom da Podgorica nema razvijen linijski prevoz, niti metro, a podaci ukazuju da broj građana i turista koji posjećuju Podgoricu konstantno raste, povećanje broja licenci se logično nameće kao realna potreba koja je u interesu građana. Ogroman broj zahtjeva za novim licencama dodatno nas uvjerava u ispravnost donošenja nove Odluke.

Dakle, sve su to nepobitne činjenice i argumenti koji nedvosmisleno idu u prilog novoj Odluci, a najviše smetaju onima koji ne plaćaju poreze i kojima odgovara haotično stanje i nered u taksi prevozu. Oni moraju da shvate da taksi prevoz nije posao za privilegovane, već to treba da bude efikasn sevis građana.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica