ENG

Pojedini predstavnici mještana Park šume Zagorič ne žele rješenje problema

13/04/2017

I pored toga što svakodnevno protestuju ispred zgrade uprave Glavnog grada, mještani Park šume Zagorič su odbili prijem kod odgovornih predstavnika gradske uprave. Uvažavajući njihove probleme, uprava Glavnog grada je pokazala razumijevanje, iako je riječ o nelegalnoj gradnji, i pokušala da bude dio rješenja za probleme mještana Park šume Zagorič. Zbog toga su u više navrata njihovi predstavnici razgovarali sa najužim rukovodstvom Glavnog grada, a tim povodom, takođe, vođeni su razgovori i sa predstavnicima porodica Vučinić i Stamatović, koji su vlasnici predmetnog zemljišta.

Ovakav gest predstavnika Park šume Zgorič kojim su odbili razgovor sa funkcionerima Glavnog grada ukazuje na potencijalne nove dimenzije cjelokupne situacije, i naše je pravo da vjerujemo da neko iz Organizacionog odbora želi da zloupotrijebi težak položaj svojih komšija u neke druge svrhe.

Dakle, nije logično, da ukoliko svakog dana protestujete ispred jedne institucije i tražite pomoć u rješavanju svojih problema, da odbijete uljudan poziv na razgovor. To onda znači da vi ne želite da riješite taj problem, već da ga zloupotrebljavate u određene svrhe. Sigurni smo da se većina mještana Park šume Zagorič ne slaže sa takvim postupkom njihovih predstavnika zbog čega bi bilo korisno da razmotre dalje poteze i razmisle o tome ko ih i kako predstavlja.

Zbog svih mještana Park šume Zagorič, kao i zbog ukupne javnosti, želimo da ponovimo da Glavni grad ne može mijenjati sudske presude, niti može uticati na konačne stavove sudskih vještaka oko vrijednosti imovine predmetnog zemljišta. Naša obaveza, u skladu sa zakonom definisanim nadležnostima, jeste da usvojimo Detaljni urbanistički plan i očekujemo da u narednih nekoliko dana dobijemo Nacrt tog dokumenta, na bazi kojeg ćemo imati i aktivnu ulogu u otkupu dijela imovine za potrebe gradnje putne i komunalne infrastrukture.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica