ENG

Reagovanje Parking servisa

12/05/2017

Zbog površnog, nedobronamjernog i populističkog tumačenja rezultata rada Parking servisa u prošloj godini od strane odbornika Luke Rakčevića, želimo da cjelovito informišemo javnost o našim našim učincima i rezultatima rada u prethodnom periodu.

Parking servis je u 2016. godini uspješno poslovao i ostvario sve ciljeve predviđene Programom rada za 2016. godinu.

Ostvareni su rekordni rezultati kada je u pitanju prihodna strana sa 1.414.947,57 eura prihoda, dok su na rashodnoj strani nastavljene mjere štednje iz 2015. godine i smanjeni svi mogući rashodi do mjere do koje ne ugrožavaju redovno i optimalno poslovanje društva. Smanjen je i fond zarada u odnosu na prethodni period, kada se odbije dio isplaćenog zaostalog prevoza. Napominjemo da posljednje tri godine nije bilo povećanja broja zaposlenih u Parking servisu, te da je sa obzirom na kapacitete, 11 zatvorenih parkirališta, 5 garaža i 3085 uličnih parking mjesta, trenutni broj zaposlenih ujedno i optimalan broj za normalno funkcionisanje i rad Parking servisa.

Društvo je u ovom periodu izmirilo obavezu PDV-a na fakturisani prihod po stopi od 19%, koji je plaćen u iznosu 199.479,19 eura, dok su obaveze za doprinose plaćene u u iznosu od 503.701, 87 eura, što ukupno čini 703.181,06 eura koje je Društvo uplatilo u budžet Države i Opštine.Kad se na ovaj iznos doda još i novac od izdatih prekršajnih naloga za neplaćanje parkinga, suma kojom Parking servis doprinosi budžetu Države i Opštine, vjerovatno prelazi million eura.

U tehničkom dijelu je urađeno sve ono što je planirano, novim elaboratima je proširen kapacitet ulićnih parkinga za više od 500 novih parking mjesta, otvorena su dva nova zatvorena parkirališta, kod Medicinske škole u ulici Džona Džeksona i u dijelu grada preko Morače-ulici Serdara Jola Piletića.Nabavljena je nova oprema i rezervni djelovi u iznosu od oko 50 000 eura.

Sve ovo je urađeno sopstvenim resursima, bez povećanja broja zaposlenih i bez povećanja troškova.

Navedene informacije su dostupne i na web sajtu Parking servisa i svako se može uvjeriti u njihovo postojanje i provjeriti prethodno iznesene navode.

“PARKING SERVIS” D.O.O.

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica