ENG

Glavni grad uradio sve u skladu sa zakonskim nadležnostima

02/06/2017

Rukovodstvo Glavnog grada i predstavnici građana Park šume Zagorič su danas održali sastanak u cilju informisanja o ishodu preuzetih obaveza sa prethodnog sastanka od strane Gradonačelnika i njegovih saradnika.

Mještani Park šume Zagorič još ranije su informisani da postupak legalizacije sagrađenih objekata mora da se odvija u skladu sa zakonskim propisima kroz nekoliko faza. Prvi korak podrazumijeva sticanje prava svojine nad zemljištem, koje moraju da rješavaju u dogovoru sa vlasnicima zemljišta, tj. porodicama Vučinić i Stamatović i njihovim pravnim zastupnicima.

Druga dimenzija toga problema je stvaranje planskih preduslova za legalizaciju, kroz izradu Detaljnog urbanističkog plana, za šta je Glavni grad već preduzeo konkretne korake i izradio Nacrt DUP-a „Zagorič 5”, koji će vrlo uskoro biti i predmet javne rasprave

Uprava Glavnog grada je informisala predstavnike građana Partk šume Zagorič da je obavila razgovor sa predstavnicima vlasnika zemljišta u odnosu na njihove zahtjeve da se razgovara o zaustavljanu izvršnih rješenja za vraćanje zemljišta, korekciji cijene zemljišta i prolongiranju vremenskog perioda za njegovu otplatu.

Tim povodom je predstavnicima građana Partk šume Zagorič saopšteno da jedino saglasno zakonskim i pravnim mogućnostima postoji raspoloženje predstavnika vlasnika zemljišta da u direktnim razgovorima sa njihovim pravnim zastupnicima ponude moguće rokove za otplatu zauzetog zemljišta, koji potencijalno mogu biti i duži od ovih koji su prelminiarno ponuđeni.

Mještani Park šume su upoznati da je Gradonačelnik podržao njihovu inicijativu da kod Upravnog suda i Ustavnog suda zamoli za brže rješavanje njihovih podnijetih zahtjeva, doživljavajući da to ne predstavlja miješanje u rad pravosudnih organa i prejudiciranje njihovih presuda na šta niko nema pravo.

Glavni grad je svoje obaveze koje je preuzeo u cilju doprinosa rješavanju problema građana Park šume Zagorič, u skladu sa svojim nadležnostima, ispoštovao, s tim što Glavni grad nema ingerencije za rješavanje imovinskih sporova mještana park šume Zagorič.

Dakle, mještani Park šume Zagorič nijesu izigrani od strane uprave Glavnog grada, jer je Glavni grad uradio sve u skladu sa zakonskim nadležnostima da pomogne u rješavanju njihovih problema. Glavni grad nije generator ovih problema, već su oni nastali onog trenutka kada su mještani Park šume Zagorič počeli da grade objekte na tuđem zemljištu.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica