ENG

Komunalna policija izvršila 14.250 komunalnih i kontrolnih nadzora u prvoj polovini 2017. godine

11/07/2017

U okviru komunalnih i kontrolnih nadzora komunalni policajci su u prvoj polovini 2017.godine najveći broj, čak 14.250 postupka pokrenuli po službenoj dužnosti. Po pisanoj inicijativi građana primljeno je 102 zahtjeva, elektronskim putem preko sistema 48 primljeno je 43 prijava i telefonskim putem 2.406.

Podsjećamo da se postupak komunalnog nadzora i preduzimanje mjera koje spadaju u kontrolnu grupu poslova sprovode komunalni policajci, po službenoj dužnosti ili po inicijativama građana. Komunalni nadzor ima prvenstveno preventivnu funkciju, sve sa ciljem obezbjeđenja komunalnog reda, kao i ostvarivanja i zaštite javnog interesa, a kroz to i interesa pravnih i fizičkih lica na teritoriji Glavnog grada.

Sprovođenjem adekvatnih mjera i radnji u domenu prevencije i akcije u najkraćem mogućem roku, Komunalna policija ostvaruje punu efikasnost rada. Rokovi u kojima Komunalna policija reaguje na sve zadatke i obaveze svedeni su na minimum, a procedure rada i evidencije koje sprovode, kontinuirano se usavršavaju.

Aktivnost Komunalne policije, u naznačenom periodu, shodno mjerama i radnjama koje je preduzela u vršenju komunalnog nadzora značajno su doprinijeli uspostavljanju većeg stepena održavanja nivoa komunalnog reda na javnim i drugim površinama na području Glavnog grada i opština u sastavu – Golubovci i Tuzi, štiteći javni interes i pravni interes pravnih i fizičkih lica.

Posebno kvalitetna saradnja ostvarena je sa Upravom policije – PJ Podgorica kako u oblasti iz nadležnosti Komunalne policije, tako i iz nadležnosti Uprave policije.

Komunalna policija Glavnog grada – Podgorice, radi što pristupačnijeg odnosa sa građanima, pokrenula je i uvijek dostupan kontakt telefon (067/ 002 – 005) koji je kod građana u potpunosti zaživio i često se koristi za prijavljivanje raznih nepravilnosti koje se odnose na komunalni red u Gradu, što znatno doprinosi bržem postupanju policajaca. O toj činjenici najbolje govori podatak da je u naznačenom periodu putem telefonskih poziva primljeno je 2.406 prijava građana.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica