ENG

Za dodjelu kredita za stimulisanje preduzetništva i poljoporivrede stigle 42 prijave, opredijeljena sredstva od 110.000 EUR

18/07/2017

Na Konkurs za dodjelu kredita za stimulisanje preduzetništva i poljoprivrede koji je raspisao Glavni grad Podgorica, Sekretarijatu za rad, mlade i socijalni staranje dostavljene su 42 ponude. Od toga, 31 prijava je za poljoprivredu a 11 prijava za preduzetništvo. Evaluacija ponuda je u toku, a rok za završetak je 60 dana.

Opredijeljena sredstva za ovu kreditnu liniju iznose ukupno 110.000 EUR, od čega 80.000 EUR za stimulisanje poljoprivrede i 30.000 eura za stimulisanje preduzetništva, dok je iznos sredstava za realizaciju jednog kredita za stimulisanje preduzetništva ili za stimulisanje poljoprivrede je do 4.000 eura. Kamatna stopa je tri odsto na godišnjem nivou, grejs period od 12 mjeseci, od dana prenosa odobrenih sredstava korisniku kredita, a rok otplate tri godine.

Konkursom je precizirano da korisnik kredita može biti srednje, malo ili mikro preduzeće, preduzetnik i poljoprivredni proizvođač iz Podgorice. Posebno će se cijeniti zahtjevi koji doprinose razvoju ženskog preduzetništva i razvoju biznisa mladih.

SEKRETARIJAT ZA RAD, MLADE I SOCIJALNO STARANJE

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica