ENG

Novi duvanski kombinat će finansirati komunalno opremanje urbanističkih parcela u zahvatu DUP-a “Agroindustrijska zona”

26/07/2017

Skupština Glavnog grada će se na, prijedlog Gradonačelnika, na sjednici zakazanoj za 28. jul 2017. godine izjasniti o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora između Glavnog grada i AD „Novi duvanski kombinat“o građenju za izvođenje radova na komunalnom opremanju urbanističkih parcela broj 5.2,5.3,5.4 i 5.5 u zahvatu DUP-a „Agroindustrijska zona“ u Podgorici.

Komunalno opremanje navedenih parcela podrazumijeva izgradnju saobraćajnice sa napojnim 10kv kablom, hidrotehničkim instalacijama, javnom rasvjetom, elektroenergetskom infrastrukturom, TK kanalizacijom, saobraćajem i saobraćajnom signalizacijom i opremom.Vrijednost radova koji su predmet ugovra iznosi 526.725 eura.

“Novi duvanski kombinat“ Podgorica obratio se Glavnog gradu inicijativom da sam izvrši komunalno opremanje navedenih urbanističkih parcela, u skladu sa Odlukom o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, koje po ugovoru o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta predstavlja obavezu Glavnog grada Podgorice.

Obzirom da Odlukom o budžetu Glavnog grada za tekuću godinu, nijesu bila planirana sredstva za izvođenje predmetnih radova, AD“ Novi duvanski kombinat“ Podgorica je Glavnom gradu uputio zahtjev da komunalno opremanje predmetnih urbanistčkih parcela finansira iz sopstvenih sredstava.

Izgradnja komunalne infrastrukture neophodan je preduslov za stvaranje uslova za rad fabrike i proizvodnju duvanskih proizvoda, a ujedno predstavlja značajno unapređenje cjelokupnog ambijenta predmetnog lokaliteta.

Imajući u vidu značaj cjelokupne investicije, kako za AD“ Novi duvanski kombinat“ Podgorica, tako i za Glavni grad, Gradonačelnik je Skupštini Glavnog grada predložio da po hitnom postupku donese odluku o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o građenju za izvođenje radova na komunalnom opremanju predmetnih urbanističkih parcela, kojim će se AD “Novi duvanski kombinat“ Podgorica obavezati da obezbijedi izvođenje predmetnih radova o svom trošku.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica