ENG

U Prihvatilištu za beskućnike borave tri korisnika

06/09/2017

U Prihvatilište za beskućnike, koje je otvoreno u maju ove godine u Podgorici, trenutno borave tri korisnika. Kapacitet Prihvatilišta je 12 osoba, sa mogućnošću povećanja do 15.

Budžetom Glavnog grada za ovu godinu planirano je 30 hiljada eura u te namjene.

Prihvatilište se nalazi u neposrednoj blizini Narodne kuhinje, što je veoma važno, jer korisnici tamo imaju svakodnevno obezbijeđen ručak. Ostala dva obroka obezbijeđena su zahvaljujući donacijama prijatelja grada.

Objekat je korisne površine 110 m2, sa velikom terasom i baštom. U njemu se nalazi neophodan mobilijar za prijatan boravak. Tu su tri opremljene spavaće sobe, dnevni boravak sa čajnom kuhinjom, kupatilo, kancelarija, hodnik i velika terasa.

Crveni krst Crne Gore koordinira radom Prihvatilišta.

Brojni partneri su učestvovali u realizaciji projekta, što govori o izuzetno ozbiljnom pristupu toj problematici i predstavlja odličan primjer kako treba pristupiti realizaciji društveno odgovornih projekata. Protokol o saradnji u oblasti zbrinjavanja beskućnika su potpisali – Sekretarijat za rad, mlade i socijalno straranje, Crveni krst Crne Gore, Centar za socijalni rad Podgorica, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Dom zdravlja Podgorica i Uprava policije. Osim toga partneri na projektu su i Uprava za imovinu i Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica