ENG

Podgorica domaćin konferencije glavnih gradova Jugositočne Evrope “Lokalna vlast za zajednička društva u Jugoistočnoj Evropi”

08/09/2017

Glavni grad Podgorica i Grad Sarajevo, u saradnji sa Fodacijom Društva zajedničkih vrijednosti iz Sarajeva, 14. septembra 2017. godine organizuje konferenciju gradonačelnika glavnih gradova Jugoistočne Evrope na temu “Lokalna vlast za zajednička društva u Jugoistočnoj Evropi”.

Sastanak gradonačelnika glavnih gradova Jugoistočne Evrope ovog septembra u Podgorici biće nastavak razgovora u sklopu zajedničkih aktivnosti sa Madridskim klubom, koji okuplja 100 bivših i sadašnjih šefova država i vlada iz cijelog svijeta.

Gradovi u regionu imaju ključnu ulogu u razvijanju međuetičkog dijaloga širom regiona. Sami gradovi održavaju etnički mozaik regiona, pri čemu svaki grad ima većinsko stanovništvo iz jedne zajednice, ali je dom i drugim zajednicama. Razgovorom i dijalogom pokazujemo svoju spremnost da učimo iz iskustava drugih gradova i manjina koje tamo žive, uvažavajući i primjenjujući ista.

Podgorica je danas moderan evropski grad, koji i dalje njeguje neprocjenjivo multietničko bogatstvo i slavi građanske vrijednosti crnogorskog društva, koje su je krasile kroz istoriju. Ona je simbol međuvjerske i međunacionalne tolerancije, otvorenosti i dobronamjernosti. Upravo zbog toga je važna uloga domaćina jedne ovakve konferencije.

Na konferenciji će biti riječ o sljedećim oblicima povezivanja glavnih gradova učesnika: Dogovor o razmjeni najboljih iskustava u promociji društava zajedničkih vrijednosti i inkluziji u lokalnoj zajednici, mogućnosti zajedničke turističke ponude Regije i dosadašnja iskustva o javno-privatnom partnerstvu kao investicijskom modelu.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica