ENG

Više od devet kilometara novih ulica u Podgorici i 36 parking mjesta

16/10/2017

Ulaganja Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice u periodu od 2015. godine do kraja tekuće godine preći će10.500.000 eura kada je pitanju putna infrastruktura na teritoriji Glavnog grada. Radi se o izgradnji blizu devet kilometara novih ulica i velikom broju rekonstrukcije postojećih. Napravljena su i nova 36 parking mjesta za šta je izdvojeno preko 53.000 eura.

Ovo Društvo je u navedenom periodu u izgradnju javne rasvjete i svjetlosne signalizacije uložilo sredstva u iznosu od preko 206.000 eura.

Radovi na atmosfreskoj i fekalnoj kanalizaciji, kao i vodovodnoj mreži koje je ovo Društvo izvodilo koštali su preko 860.000 eura.

Urađene su ili će biti završene do kraja godine nove ulice u Bloku VI, Donjoj Gorici, Draču, Starom aerodromu, Zabjelu, Zagoriču, Momišićima, Koniku, Staroj Varoši, na Pobrežju, na Vrelima Ribničkim, pored Katoličke crkve, na propstoru DUP-a “Čepurci “, DUP-a “Nova Varoš”, DUP-a “Stambena zajednica VI” i DUP-a “Radoje Dakić”, zatim u blizini Tološke šume, dodatna saobraćajna traka na Cetinjskom putu, put (fazno) Golubovci-Mataguži-Tuzi, itd.

Rekonstruisan jeili će se rekonstruisati do kraja 2017. godine dio Beogradske ulice i Ulice 1, Ulica Dositeja Obradovića, Radosava Burića (fazno), raskrsnica Moskovske ulice i ulica 13. jula i 18. jula, Ulica Miladina Popovića, Iva Andrića, Braće Zlatičanin, Petra Prlje, raskrsnice ulica Veljska Vlahovića i Pera Ćetkovića, prilaznih saobraćajnica Tabačkog mosta i mnoge druge.

AGENCIJA ZA IZGRADNJU I RAZVOJ PODGORICE

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica