ENG

Glavni grad će ustupiti besplatno prostor za JU Đina Vrbica

17/10/2017

Na incijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića odbornici u Skupštini Glavnog grada će na prvoj sjednici Parlamenta razmatrati odluku o ustupanju na privremeno korištenje Javnoj predškolskoj ustanovi Đina Vrbica u Podgorici, objekat od 189 m2 na katastarskoj parceli broj 3143 KO Podgorica III, tj u Staroj varoši. Objekat će biti ustupljen vrtiću Đina Vrbica besplatno na deset godina, čime će se značajno ojačati kapaciteti ove javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti.

Ovo nije prvi put da Grad ustupa prostor vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici. Agncija za izgradnju i razvoj Podgorice je već ustupila prostor u Bloku V kapaciteta za oko 100 mališana za povećanje Javne ustanove Ljubica Popović na pet godina.

Podsjećamo da je Glavni grad značajan partner u stvaranju uslova za povećanje obrazovnoh ustanova. Primjeri saradnje se najbolje ogledaju u vrtiću u Zagoriču koji je urađen zajedničkim ulaganjima grada i Minstarstva kao i vrtić na Starom aerodromu čija izgradnja je u toku, ali i izgradnja Srednje stručne škole u Golubovcima. Na sličan način će se realizovati objekti za najmlađe u Bloku VI za koji je idejno rješenje u finalnoj fazi i Tuzima za koji se uskoro očekuje tender za izvođenje radova.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica