ENG

Oglas za raspodjelu 600 besplatnih obroka dnevno

30/10/2017

Glavni grad – Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, raspisao je Oglas za raspodjelu 600 besplatnih dnevnih obroka za 2018. Godinu. Pravo prijave na Oglas imaju porodice, članovi porodice i lica pod starateljskom zaštitom koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, ako što su korisnici MOP-a, naknade za njegu i pomoć drugog lica, lične invalidnine, kao i lica čija penzija ne prelazi visinu minimalne zarade u Crnoj Gori i slično.

Prednost u ostvarivanju prava na besplatni dnevni obrok imaju samohrana lica, koja zbog trajne promjene zdravstvenog stanja, invalidnosti ili starosti nijesu u mogućnosti da pripreme obrok, lica sa fizičkim, intelektualnim i senzornim invaliditetom, kao i sa teškim hroničnim ili malignim oboljenjima; lica bez prebivališta i smještaja (beskućnici, prolaznici i si.).

Obroci se serviraju u objektu u Ul.Drvarska b.b. (u blizini OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin) – Konik, a određeni broj obroka dostavlja se na kućnu adresu.

Zainteresovana lica, za sebe i članove svoje porodice, dužna su uz prijavu priložiti sljedeću dokumentaciju: dokaz o prebivalištu – fotokopija biometrijske lične karte; dokaz o broju članova porodičnog domaćinstva; izvod iz matičnog registra rođenih za članove domaćinstva; dokaze o prihodima članova domaćinstva; dokaz o zdravstvenom stanju podnosioca zahtjeva i članova porodičnog domaćinstva.

Status lica bez prebivališta i smještaja ( beskućnici, prolaznici i si.) dokazuje se potvrdom organa nadležnog za poslove socijalne zaštite.

Rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom traje 15 dana od dana objavljivanja Oglasa, a prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi, na propisanom obrascu, na šalteru Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada Podgorica Ul. Vuka Karadžića br. 16.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica