ENG

Uskoro izgradnja novog mosta preko rijeke Cijevne u Dinoši vrijednog 350.000 eura

31/10/2017

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je, obzirom na zahtjeve građana koji su ukazivali da postojeći pješački most preko rijeke Cijevne u Dinoši plavi u kišnim periodima i da je u većem dijelu godine van funkcije, te da je potrebno izgraditi kolsko-pješački most, odlučeila je da je, umjesto rekonstrukcije postojećeg, potrebno uraditi novi most sa prilaznim saobraćajnicama.

Agencija je ugovorila izradu Glavnog projekta mosta preko rijeke Cijevne sa prilaznim saobraćajnicama sa preduzećem „MBE Baošić“ d.o.o. i isti je u fazi revizije.

Planirani most predviđen je kao kolsko-pješački i na istom će se odvijati saobraćaj vozila sa oivičenim kolovozom širine 3,5 metra, u oba smjera, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Dužina mosta je 55 metara. Predračunska vrijednost radova je 350.000 eura.

Za saobraćaj pješaka na mostu su projektovani trotoari sa obje strane kolovoza, širine 1 metra i na njima je predsviđena ograda širine 1,2 metra.

Inače, postojeći most preko rijeke Cijevne u naselju Dinoša premoštava rijeku na dijelu kanjona širine od 2 do 3 metra i predstavlja dio lokalne pješačke staze koja povezuje naspramne lokalne saobraćajnice na suprotnim obalama Cijevne. Most je dužine 4 metra i širine 2 metra, konstrukcije od pune ploče debljine 20 cm, obostrano naslonjena na stijene kanjona.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica