ENG

Počinje projekat edukacije “Otpad – resurs koji trebamo iskoristiti”

24/11/2017

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj sprovodi projekat edukacije “Otpad – resurs koji trebamo iskoristiti” projekat o selektivnom sakupljanju komunalnog otpada.

Projekat edukacije započeće 27.novembra 2017.godine, u KIC-u Budo Tomović u multimedijalnoj sali sa početkomu 12:00 časova, sa građane mjesnih zajednica sa desne obale Morače.

Termin održavanja edukativnog predavanja za mjesne zajednice sa lijeve obale Morače održaće se 30. novembra se u KIC-u Budo Tomović u multimedijalnoj sali sa početkom u 12:00 časova.Termini ostalih planiranih edukativnih predavanja biće naknadno određeni, o čemu će građani biti blagovremeno informisani.

Jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta je podizanje ekološke svijesti građana u cilju obezbjeđivanja održivog upravljanja komunalnim otpadom u Glavnom gradu, i podsticaj građana, a prije svega djece, na selektivno prikupljanje otpada, i upoznavanje sa načinom odgovornog ponašanja prema prirodi i životnoj sredini.

Cilj je probuditi kod djece i građana ekološku svijest o pravilnom sakupljanju otpada i ukazati na važnost njegovog recikliranja, i benefite koji se od toga imaju.

Edukaciju će sprovoditi preduzeće „Medix“ d.o.o . sa licenciram stručnim kadrom iz oblasti upravljanja otpadom.

Edukacija će se sprovoditi kroz: edukativna predavanja građanima po gradskim i prigradskim Mjesnim zajednicama, školskoj djeci po osnovnim i srednjim skolama, kako na teritoriji Glavnog grada, tako i u opštinama u sastavu Glavnog grada Golubovci i Tuzi, obilazak reciklažnih dvorišta, obilazak sanitarne deponije „Livade“ i Regionalnog reciklažnog centra.

SEKRETARIJAT ZA KOMUNALNE POSLOVE I SAOBRAĆAJ

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica