ENG

Studenti FPN u posjet Ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci

01/12/2017

Na koji način se klijenti nakon izlaska iz Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica suočavaju sa različitim životnim problemima, te u kojoj mjeri je porodica značajna u održavanju klijentove apstinencije, pitanja su koja su najviše interesovala student četvrte godine Fakulteta političkih nauka, smjer socijalna politika i socijalni rad.

U okviru posjete studentima je predstavljen rad socijalnog radnika u Stručnom timu Javne ustanove, njegova uloga, obaveze i specifičnosti u radu sa ovom populacijom.

Studenti su imali prilike da obiđu ustanovu i da se upoznaju sa sadržajima koje obuhvata tretman, sa sadržajima radno-okupacione terapije, sportskim aktivnostima, kreativnim radom klijenata. Takođe, studenti su obišli i Centar za zavisnice gdje im je stručni tim predočio specifičnosti i izazove u radu sa zavisnicama.

Studenti su dobili informacije o stručnom tretmanu rehabilitacije i resocijalizacije korisnika, a predočeni su im i rezultati devetogodišnjeg rada ustanove.

Ovo je bila prilika da se studenti upoznaju sa radom Ustanove, njenim funkcionisanjem i oblicima pomoći i podrške koju pruža zavisnicima i zavisnicama.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica