ENG

Izložba projekata na temu uređenja Ribnice kroz istoriju do danas

14/12/2017

Glavni grad organizuje izložbu projekata koji su se bavili tematikom uređenja Ribnice kroz istoriju do danas, u izložbenoj sali biblioteke “Radosav Ljumović”. Otvaranje izložbe kao i detalji o daljim koracima koje će Glavni grad poduzeti ka realizaciji ove ideje biće upriličeno u utorak, 19. decembra u 12:00h. Izložba će ostati otvorena za javnost do 25. decembra.

Podsjećamo da je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada – Podgorice je pokrenuo ideju uređenja korita rijeke Ribnice od Sastavaka (Skalina) do Novog mosta.

Ušće Ribnice u Moraču kao mjesto sa kojeg je ovaj grad započeo svoje postojanje, mjesto koje je svim stanovnicima ovog grada urezano u odrastanje nosi snažnu simboliku i istorijsku vrijednost koja je godinama inspirisala arhitekte i građane snovima o konačnom otvaranju ove lokacije.

Ovim povodom je sredinom protekle godine bio organizovan konkurs za idejno arhitektonsko rješenje uređenja korita Ribnice kojim se došlo do interesantnih i kvalitetnih projekata koji će biti osnova za dalje djelovanje na ovom polju.

SEKRETARIJAT ZA PLANIRANJE I UREĐENE PROSTORA

I ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica