ENG

Glavni grad osvojio nagrade za „Zaštitu životne sredine“ i „Efikasno upravljanje lokalnim javnim finansijama“

20/12/2017

Glavni grad Podgorica dobio je dvije nagrade, za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi za 2017. godinu u oblasti „Zaštita životne sredine“ i „Efikasno upravljanje lokalnim javnim finansijama“.

Nagradu dodjeljuju Zajednica opština, OSCE i Ministarstvo javne uprave.

Nagrada u oblasti zaštite životne sredine dodijeljena je menadžeru Glavnog Grada Dragutinu Đekoviću za projekat Mediteranski vrt. Projekt koji Glavni grad realizuje sa NVO Udruženje ljubitelja Gorice i prirode, nastavak je aktivnosti Glavnog grada na valorizaciji i revitalizaciji zelenih površina grada, u ovom slučaju brda Gorica, na lokaciji pored mosta u blizini Spomenika partizanu borcu. Na tom dijelu je planirana jedna vrsta botaničke bašte u kojoj će se uzgajati kako zaštićene i endemske vrste, tako i druge mediteranske vrste specifične za područje Podgorice. Projektom će biti predviđena i zelena učionica za učenike i studente.

„Ovim projektom će biti uspostvaljen i inkubator za posebne i zaštićene vrste, kao i hrasta medunca kojim je, prije Drugog svjetskog rata, brdo Gorica bilo potpuno obraslo“ istakao je Đeković.

Nagrada za efikasno upravljanje lokalnim javnim finansijama je dodijeljena Miomiru Jakšiću, sekretaru Sekretarijata za finansije za izradu softvera za planiranje budžeta na osnovu koga je i urađena Odluka o budžetu za narednu godinu.

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica