ENG

Glavni grad raspisao Javni poziv NVO za uspostavljanje saradnje i partnerstva u izradi budžeta, odluka, razvojnih planova…

26/12/2017

Glavni grad Podgorica raspisao je Javni poziv nevladinim organizacijama koje obavljaju djelatnost u Glavnom gradu za uspostavljanje saradnje i partnerstva u izradi akata iz nadležnosti Glavnog grada (odluke, razvojni planovi i i sl.) kojima se uređuju prava i obaveze građana, a koji su predviđeni Programom rada Skupštine Glavnog grada za 2018.godinu. To se, prije svega, odnosi na prijedloge programa uređenja prostora Glavnog grada Podgorice za 2018. godinu; strateškog plana razvoja Glavnog grada Podgorice, za period 2018-2022. godine; programa socijalnog stanovanja za Glavni grad Podgoricu; programa postavljanja i građenja privremenih objekata na teritoriji Glavnog grada Podgorice; strateške karte buke; strategije razvoja zdravlja i dobrobiti građana Glavnog grada; kao i prijedloge odluka o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Glavnog grada Podgorice; načinu odvojenog sakupljanja i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji Glavnog grada Podgorice odluke o auto-taksi prevozu na teritoriji Glavnog grada Podgorice; Budžetu Glavnog grada Podgorice za 2019. godinu; izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju erozivnih područja na teritoriji Glavnog grada Podgorice; saradnji i partnerstvu Glavnog grada i nevladinih organizacija; učešću lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova; pružanju pravne pomoći; osnivanju Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave Glavnog grada Podgorice kao i odluke o osnivanju Savjeta za saradnju Glavnog grada i nevladinih organizacija;

Saradnja podrazumijeva pravo nevladine organizacije da učestvuje u postupku predhodnog konsultovanja i javne rasprave o nacrtu akta, uz obavezu obrađivača na neposrednu dostavu nevladinoj organizaciji upitnika, ankete, nacrta akta, poziva na javnu raspravu i izvještaja o rezultatima postupka predhodnog konsultovanja i javne rasprave.

Partnerstvo obuhvata pravo NVO da odredi svog predstavnika u radnoj grupi koju je Glavni grad obrazovao radi izrade akta iz svoje nadležnosti.

NVO može sarađivati sa obrađivačem jednog ili više akata sa jedinstvene liste radi informisanja i konsultovanja tokom njihove izrade pod uslovom da je registrovana i da obavlja djelatnost u Glavnom gradu.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica