ENG

Za sportske terene i teretane na otvorenom 130.000 eura

10/01/2018

Budžetom Glavnog grada za poslove uređenja sportskih terena i izgradnju teretana na otvorenom tokom 2018. godine izdvojena su sredstva u iznosu od 130.000,00 eura.

Prevashodni cilj ovih aktivnosti jeste razvijanje zdravih stilova života, osposobljavanje postojećih i izgradnja novih sportskih poligona i sadržaja. Puna pažnja biće posvećena mini teretanama za trening na otvorenom. Multifunkcionalih sprave za „street workout“ predstavljaju pravu malu teretanu na otvorenom, obzirom na mogućnosti koje pruža u pogledu vježbanja. Sprave su radionički izrađene i pripremljene od strane Agencije za stanovanje. Cilj je da se na relativno malom prostoru stvore što bolji uslovi za vježbanje i rekreaciju naših sugrađana.

Značajna pažnja mora se posvetiti održavanju postojećih (zamjena oštećenih tabli, obruča, popravke ograda itd.), ali i izgradnji novih tamo gdje postoji potreba. Podsjećamo da je u izgradnju novih i adaptaciju postojećih sportskih terena i teretana od 2014. do 2017. godine naša Agencija za stanovanje Podgorice uložila preko 400.000 eura. Izgrađeno je deset novih poligona a više desetina postojećih u značajnoj mjeri je rekonstruisano. Na 18 lokacija su izgrađene teretane na otvorenom i postavljene klasične sprave za vježbanje. Izgrađeno 18 novih dječjih igrališta a veliki broj je rekonstruisan

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica