ENG

Oko 500 novih sadnica u Podgorici

12/01/2018

Kako bi se obezbijedio kontinuitet u proizvodnji dendrološkog sadnog materijala,gradsko preduzeće Zelenilo planira da u ovoj godini, kao i u prethodnim, proizvodnju na otvorenom polju uvećana za 500 novih trogodišnjih i četvorogodišnjih sadnica lišćara (košćele, melije, primorski hrast, divlji i pitomi kesten…) Zasnivanje novih parcela pratiće održavanje starih zasada u vidu primjene svih potrebnih agrotehničkih mjera njege (prihranjivanje, freziranje, orezivanje, zaštita od bolesti i štetočina, itd).

Pored proizvodnje dendroloških vrsta, planirana je proizvodnja kontejnerskog sadnog materijala, u količini od 35.000 komada, u čijem će se sastavu najvećim dijelom naći ukrasno žbunje i različite vrste žive ograde. Proširenjem zaštićemog prostora tokom 2017. godine značajno će se uticati na bržu i kvalitetniju proizvodnju kontejnerskog biljnog materijala.

U već postojećem zaštićenom prostoru površine 1.000 m2 obavljaće se proizvodnja rasada sezonskog cvijeća u u količini od 150.000 komada.

Za 2018. godinu Zelenilo planira i dodatno opremanje materijalno tehničkim sredstvima, tj. nabavku minibagera sa gumenim gusjenicama i motokultivatora sa prikolicom i priključcima u vrijednosti od 37.700,00 eura.

Za investicione aktivnosti gradskog preduzeća Zelenilo opredijeljeno je 100.000 eura. Ovo Društvo pomenuta sredstva usmjeriće na izgradnju novih i rekonstrukciju i revitalizaciju postojećih sadržaja, iz svog djelokruga djelatnosti.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica