ENG

Edukacijom do čistije Podgorice

15/01/2018

Gradsko preduzeće Čistoća će poseban akcenat staviti na edukaciju građana, sa ciljem usvajanja savremenih saznanja o odlaganju otpada i uticaju na njihove stavove, navike i ponašanje građana. U realizaciji navedenog projekta precizno će biti određen sadržaj i planovi posebno usmjereni na mlađu populaciju u školskim i predškolskim ustanovama, pa je planirano da edukacija obuhvati srednje i osnovne škole, kao i vrtiće. Navedene aktivnosti predstavljaju kombinaciju predavanja, ekoloških edukacija, zajedničkih obilježavanja značajnih datuma vezanih za zaštitu životne sredine, kao i takmičenja za najbolje tehničke i pisane radove o otpadu.

Ovo Društvo, pored obavljanja poslova iz osnovnih djelatnosti, planira da u 2018. godini organizuje i realizuje poslovi iz okvira javnog rada „Neka bude čisto“, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

Takođe, planirano je da se organizuju i sprovedu poslovi po osnovu javnog rada „Pojačano održavanje higijene na prostoru Glavnog grada“.

Realizacija ova dva javna rada u prethodnim godinama u velikoj mjeri je doprinijela održavanju čistoće javno-prometnih površina duž prilazno-izlaznih magistralnih puteva gradu, naročito u periodu turističke sezone.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica