ENG

U toku završni radovi izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Karabuškom polju (II faza), vrijednosti 300.000 eura

19/01/2018

Trenutno se izvode završni radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Karabuškom polju (II faza), vrijednosti 300.000,00 €, čime će se i ovaj sistem, povezati na vodovodni sistem Tuzi, odnosno Glavnog grada. Završetkom ovog projekta, sva sela ravničarskog dijela, odnosno oko 98% stanovništva opštine Tuzi će biti povezano na organizovani sistem vodosnabdijevanja. Takođe, u toku je rekonstrukcija mreže u dijelu naselja duž puta za Mataguže, dužine 1,5 km, kao i realizacija projekta vodosnabdijevanja Hota, za naselja Spinja i Skorać, vrijednosti 130.000,00 €. Hoti predstavljaju brdski dio gradske opštine Tuzi, koji nije imao organizovano vodosnabdijevanje. S tim u vezi, tokom 2015. godine izrađena je projektna dokumentacija, dok je početak I faze radova započet 2016. godine. Radovi koji su se odnosili na I fazu završeni su, uz pomoć Direkcije za javne radove, početkom 2017. godine, vrijednosti od 300 hiljada eura. Isti su se odnosili na povezivanje vodovodnog sistema Tuzi i budućeg sistema u Hotima, izgrađen je rezervoarski prostor i magistralni cjevovodi prema selima Spinja i Skorać.Završeni su radovi na sekundarnoj mreži (4 km) u selima Spinja i Skorać, vrijednosti 43,5 hiljada eura.

U narednom periodu planirano je za poboljšanje vodosnabdijevanja u Kućama Rakića, kao i rekonstrukcija azbestcementne mreže u naselju Milješ, uz izgradnju dodatnog rezervoarskog prostora koji bi pokrio sjeverni dio GO Tuzi. Na ovaj način u GO Tuzi bila bi u potpunosti rekonstruisana vodovodna mreža, tako da bi u narednih 20 godina u potpunosti bile zadovoljene potrebe građana Tuzi.

U ovoj godini je planirana i izrada Studije za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda gradske opštine Tuzi, sa predlozima budućih uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica