ENG

Danski profesor Jan Gel stručnoj publici Podgorice predstavlja svoju knjigu „Gradovi za ljude“

21/01/2018

Danski profesor Jan Gel (Jan Gehl), arhitekta, urbanista i vizionar, svjetski autoritet u oblikovanju i promociji korišćenja javnog prostora gradova, čija je karijera fokusirana na unaprjeđenje kvaliteta života u gradovima i prilagođavanje urbanog dizajna potrebama ljudi, predstaviće stručnoj publici Podgorice svoju knjigu „Gradovi za ljude“.

Predstavljanje knjige će se održati sjutra (ponedjeljak, 22. januar) u plenarnoj sali Skupštine Glavnog grada sa početkom u 18 sati.

Knjiga „Gradovi za ljude“ (2. izdanje, PALGO centar, Beograd, 2018) na jedinstven način prikazuje Gelova dugogodišnja istraživanja morfologije gradova i upotrebe javnog prostora. Čitaoci će steći dragocjen uvid u njegovo nevjerovatno pronicljivo razumijevanje odnosa između javnih prostora i društva, kao i u to kako su ove dvije stvari neraskidivo povezane. Ovdje prikazano iskustvo u razumijevanju i oblikovanju javnog prostora gradova korisno je kako za donosioce odluka, investitore, tako i za stručnjake i akademsku zajednicu.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica