ENG

Za renoviranje paviljona Komovi na Veruši 40.000 eura

22/01/2018

Za nastavak renoviranja paviljona Komovi na Veruši Glavni grad je opredijelo 40.000 eura u kapitalnom budžetu za ovu godinu. Planira se i renoviranje svih kupatila i izmjena sanitarnih uređaja u svim paviljonima, kao i saniranje cijevi za sistem grijanja između paviljona Veruša i paviljona Tara. Time bi se stvorili optimalni uslovi za boravak, odmor i rekreaciju djece, a sve to po kriterijumima koje nameće aktuelni trenutak i standardi ponude današnjeg vremena. Osnovni cilj rekonstrukcije je da se stvore pretpostavke za bolji razvoj, organizaciju i uređenje dječjeg odmarališta na Veruši.

Podsjećamo da je Glavni grad i u prethodnom periodu realizovao značajna ulaganja u odmaralištu na Veruši. Tokom 2016. godine izvršeno je kompletno renoviranje kuhinje po standardima HACCP sistema, kao i djelimično renoviranje paviljona Komovi u šta je uloženo 150.000 eura.

Takođe, kada je u pitanju besplatni odmor i rekreacija djece osnovno-školskog uzrasta iz porodica sa lošim materijalnim stanjem na Veruši, Glavni grad je ove godine je opredijelio 35.000 eura. Pravo na odmor i rekreaciju djece u JU Dječji savez svake godine besplatno koristi oko 320 djece osnovno-školskog uzrasta iz porodica sa lošim materijalnim stanjem.

U odmaralištu na Veruši će se, u sklopu odmora i rekreacije djece i škole za mlade talente, organizovati rekreativna škola skijanja, koju realizuju licencirani instruktori skijanja, škola planinarenja, u saradnji sa planinarskim društvom ”Komovi” iz Podgorice, škola mladih Gorana, u saradnji sa Udruženjem Gorana iz Podgorice, škola crtanja koju organizuje likovna kolonija Altra duga iz Kotora, škola glume sa eminentnim stručnjacima iz te oblasti – jun, jul, avgust mjesec, kampovi – fudbala, košarke, rukometa i karate…

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica