ENG

Vatrogasci Podgorice dobili novu zaštitnu opremu

31/01/2018

Vatrogasci Glavnog grada dobili su ličnu zaštitnu opremu renomiranog proizvođača “TEXPORT”. Oprema u vidu zaštitnih pantalona i jakne, između ostalog, štite vatrogasce od visokih temperatura i omogućavaju bezbjedan i udoban rad na skoro svim vrstama intervencija. Takođe, spasioci podgoričke Službe zaštite opremljeni su i zaštitnim čizmama sa posebnim mehanizmom zatezanja i načinom podešavanja na nozi sto omogućava maksimalnu zaštitu i rad u svim uslovima u kojima se vatrogasci mogu naći.

Podsjećamo da uprava Glavnog grada, imajući u vidu značaj i ulogu Službe zaštite, konstantno ulaže u nabavku opreme za potrebe ove gradske službe jer ona ima najveću odgovornost kada su u pitanju situacije u kojima je neophodno sačuvati građane i njihovu imovinu od svih oblika vanrednih i nepredvidivih situacija i okolnosti.

U mandatu ove uprave obezbijeđena su dva nova specijalizovana vozila, renomiranih njemačkih proizvođača, vrijedna oko pola miliona eura, čime je modernizovan vozni park. U toku 2017.godine izvršena je nabavka zaštitnih odijela za spasilačke intervencije i specijalne čizme za spasioce, a kroz donaciju organizacije GIZ cjelokupni sastav jedinice opremljen je opremom za poplav, čime je u velikoj mjeri podignut nivo opremljenosti, a samim tim i efikasnosti Službe zaštite.

Glavni grad pored konstantnog ulaganja kada je u pitanju nabavka nove opreme i specilalizovanih vozila koja su neophodna za njen efikasniji rad, radi i na stručbnom usavršavanju pripadnika Službe zaštite kroz različite treninge i obuke.

Podsjećamo da su u toku 2017. godine pripadnici Službe zaštite Podgorica imali ukupno 5412 izlazaka po svim osnovama. Najveći broj kada su intervencije u pitanju odnosi se na požare otvorenog tipa koji su najbrojniji u toku ljetnje požarne sezone i ove godine taj broj je 2178 požara. Na požarima u objektima, na saobraćajnim vozilima i dr. Služba je intervenisala 742 puta.

Osim na požarima Služba zaštite je inervenisala na 30 akcija spašavanja iz saobraćajnih nesreća, 31 poplavu, prevezeno je 760 cistijerni pijaće vode u bezvodna područja, učestvovala u tri akcije izvlačenja utopljenika, obezbjeđivana su 172 sportska događaja i druge vrste organizovanih skupova.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica