ENG

Radionica kreativnog pisanja

05/02/2018

JU KIC „Budo Tomović“ organizuje radionicu kreativnog pisanja za mlade autore (prvenstveno srednjoškolce i studente) koju vodi pisac Vasko Raičević.

Radionica traje tri mjeseca, od početka marta do kraja maja 2018, svake subote od 17 sati u KIC-u. Rad sa mentorom podrazumijeva i pripremu zajedničke knjige, koja će po završetku kursa biti objavljena u izdanju KIC-a “Budo Tomović”.

Kurs se održava u okviru redovnih aktivnosti informativno – edukativnog programa KIC-a i za polaznike je besplatan.

Zainteresovani treba da pošalju svoj CV, motivaciono pismo i jedan autorski rad na e-mail: kicknjizevni@gmail.com, najkasnije do 15. 02. 2018. godine.

Broj polaznika je ograničen. Starosna granica je 30 godina.

Biografija mentora

Vasko Raičević je rođen 1979. u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije dramaturgije završio je na cetinjskom Fakultetu dramskih umjetnosti. Trenutno je na master akademskim studijama na beogradskom FDU. Njegova drama Dobra smrt postavljena je u CNP-u, kao i u Rusiji, u pozorištima u Toboljsku i u Rostovu na Donu. Komad Put u otadžbinu objavio je u časopisu Ars. Sa komadom Kalina proces pobijedio je na konkursu za najbolji crnogorski savremeni dramski tekst 2012. Koautor je komada Poglavlja 23 i 24, izvedenog u okviru festivala FIAT u Podgorici. Dramski tekst Kuća za rušenje izveden u okviru projekta 19. decembar – dan poslije. Komad Galeb 1993 izveden u okviru projekta Hronika Galeb. Drame su mu prevođene na engleski, ruski, slovenački i poljski jezik. Knjiga Drame objavljena je u izdanju OKF i CDNK (2015). Bio je dramaturg na nekoliko pozorišnih komada. Kratke priče objavljivao je u časopisu Ars. Trenutno je asistent na predmetu Antička književnost na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost.

Više info – Valentina Knežević, urednica informativno – edukativnog programa KIC-a 067 818 594

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica