ENG

Izabrani dobitnici nagrade “8. februar”

06/02/2018

Gradska opština Golubovci, iz godine u godinu, dodjelom nagrade „8.februar” , nastoji da oda priznanje i nagradi pojedince i institucije koje su svojim radom i dostignućima doprinijeli razvoju i afirmaciji ove sredine na privrednom, naučnom, prosvjetnom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom planu, kao i u drugim oblastima društvenog života.

Ove godine, na adresu Gradske opštine pristiglo je 7 izvanrednih prijedloga za dodjelu ove najprestižnije nagrade Opštine, i to:

  1. dr Ilija Kračković – za doprinos razvoju privrede;
  2. Mirko Vujačić, posthumno – za ostvarene rezultate u sportu;
  3. Nada Vujović (babica Nada) – za humanost i posvećenost opštem dobru lokalne zajednice;
  4. Ranko Kovačević – za doprinos na polju informisanja;
  5. Sofija Klikovac – za doprinos na polju predškolskog obrazovanja i vaspitanja;
  6. Sreten Kaluđerović za doprinos razvoju kulture;
  7. FK „Zeta” – za doprinos razvoju sporta.

Žiri za dodjelu nagrade „8.februar” u sasatvu: prof. dr Jovan Kavarića kao predsjednika Žirija i članovi – dr Perica Maraš, Persa Anđušić, Savo Pelević i mr Dragan Marović, imao je veoma težak zadatak da od 7 prijedloga izabere dobitnike ove prestižne nagrade. Na sjednici Žirija odlučeno je da su 3 kandidata dobila nepodijeljenu podršku svih članova Žirija, pa je utvrđeno da su laureati za 2017. godinu:

  • FK „Zeta” – najuspješniji i najtrofejniji sportski klub u Zeti, koji od svog osnivanja, od 1927. godine, postiže izvanredne rezultate osvajajući brojne titule i na najbolji način promoviše ovu sredinu. Najveći uspjeh FK „Zete” je osvajanje šampionske titule u takmičarskoj 2006/07. godini, kada je „Zeta” postala prvi državni šampion u fudbalu u nezavisnoj Crnoj Gori.
  • Sofija Klikovac – smatra se doajenom predškolskog obrazovanja u Podgorici, a i Zeti. Osim što je zaslužna za postavljanje temelja predškolskog vapitanja i obrazovanja u Crnoj Gori, začetnik je i ideje o otvaranju prvih vrtića na teritoriji Opštine Golubovci. Svojim zalagenjem u cilju stvaranja uslova za zdrav rast i razvoj djece i njihovu kvalitetnu pripremu za dalje školovanje i odrastanje, znatno je doprinijela unaprijeđenju predškolskiog sistema obrazovanja u našoj državi.
  • Nada Vujović – u narodu poznata kao Nada babica, smatra se pravom zetskom heroinom koja je cijeli svoj život posvetila pomaganju majkama Zete u brizi oko novorođenčadi, učeći ih i usmjeravajući ih kako da na najbolji način brinu o svojoj djeci tokom prvih dana njihovih života i pružajući im savjete i pomoć u počecima roditeljstva.

Nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 500,00€, dobitnicima, ili njihovim prestavnicima, dodijeliće predsjednik Gradske opštine Golubovci, na svečanoj sjednici povodom obilježavanja dana Gradske opštine Golubovci, koja će biti održana dana 8. februara 2018. godine, sa početkom u 12:00 h.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica