ENG

Vatrogasci Podgorice u januaru imali 81 intervenciju

09/02/2018

Služba zaštite Glavnog grada Podgorica tokom janura imali ukupno 81 intervenciju. Od toga broja, bilo je 49 požara. Prevezli su četiri kamiona vode, a ostalih 28 intervencija se odnosilo na pranje ulica, saobraćajne akcidente, dežurstva na sportskim događajima, otvaranje stanova i liftova.

Osim ovih aktivnosti Služba zastite imala je prezentacije iz oblasti zaštite od požara u OŠ Maksim Gorki. Počeli su i aktivnosti na implementaciji sistema menadžmenta kvalitetom QMS u skladu sa zahtjevima standarda ISSO 9001:2015

Osim toga, I predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine posjetili su Službu zaštite Glavnog grada gdje im je predstavljena uloga Službe kako u sistemu Glavnog grada, tako I u sveukupnom sistemu zaštite I spašavanja u Crnoj Gori, uz iskazivanje interesovanje obje strane da se saradnja nastavi u budućem periodu.

Služba zaštite Glavnog grada Podgorica je uručila i dvije donacije u opremi Sluzbi zaštite Gusinje i Dobrovoljnom vatrogasnom društvo Bijela.

Vatrogasci Glavnog grada su u januaru dobili i ličnu zaštitnu opremu renomiranog proizvođača “TEXPORT”. Oprema u vidu zaštitnih pantalona i jakne, između ostalog, štite vatrogasce od visokih temperatura i omogućavaju bezbjedan i udoban rad na skoro svim vrstama intervencija. Takođe, spasioci podgoričke Službe zaštite opremljeni su i zaštitnim čizmama sa posebnim mehanizmom zatezanja i načinom podešavanja na nozi sto omogućava maksimalnu zaštitu i rad u svim uslovima u kojima se vatrogasci mogu naći.

Podsjećamo da uprava Glavnog grada, imajući u vidu značaj i ulogu Službe zaštite, konstantno ulaže u nabavku opreme za potrebe ove gradske službe jer ona ima najveću odgovornost kada su u pitanju situacije u kojima je neophodno sačuvati građane i njihovu imovinu od svih oblika vanrednih i nepredvidivih situacija i okolnosti.

U mandatu ove uprave obezbijeđena su dva nova specijalizovana vozila, renomiranih njemačkih proizvođača, vrijedna oko pola miliona eura, čime je modernizovan vozni park. U toku 2017.godine izvršena je nabavka zaštitnih odijela za spasilačke intervencije i specijalne čizme za spasioce, a kroz donaciju organizacije GIZ cjelokupni sastav jedinice opremljen je opremom za poplav, čime je u velikoj mjeri podignut nivo opremljenosti, a samim tim i efikasnosti Službe zaštite.

Glavni grad pored konstantnog ulaganja kada je u pitanju nabavka nove opreme i specilalizovanih vozila koja su neophodna za njen efikasniji rad, radi i na stručbnom usavršavanju pripadnika Službe zaštite kroz različite treninge i obuke.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica