ENG

Raspisan Tender dezinsekcija grada, prigradskih naselja i Kampa Konik I

14/02/2018

Glavni grad Podgorica raspisao je tender za pružanje usluge sistematske dezinsekcije grada i prigradskih naselja i Kampa Konik I, ukupne vrijednosti 31.000,00 eura.

Prema tenderskom dokumentaciji, usluge sistemske dezinskecije grada, prigradskih naselja i Kampa Konik I sprovodi se u dvije etape i to kao larvicidni tretman, kontinuirano tokom proljeća i ljeta u 3 – 4 etape u zavisnosti od broja generacija komaraca, a koje uslovljavaju pogodni vremenski uslovi (toplo vrijeme i kiša).

Navedenim tretmanom se sprječava razvijanje letećih formi u stajaćim vodama, na mjestima gdje dolazi do izlivanja septičkih jama, na području gdje je lociran kolektor otpadnih i fekalnih voda, na području rijeke Mareze, koritu rijeke Ribnice, Savinom potoku, naselju Konik. Posebno treba tretirati javne vodene površine i zemljišta oko njih na lokalitetu Mareza, kolektor otpadnih voda, Romsko izbjegličko naselje, ulicu Luke Boljevića, Stara Varoš, kao i kanale gdje se izlivaju otpadne vode od česmi iz dvorišta kao sva mjesta pogodna za legla i razmnožavanje komaraca Termin sprovođenja: mart-jun 2018. godine

Druga faza podrazumijeva sprovođenjem uništavanja letećih formi komaraca (vruće zamagljivanje) kontinuirano tokom ljeta u 3-4 etape, vrućim zamagljivanjem koje će obuhvatiti dio grada preko Morače do Kolovrata, Gornju Goricu od mosta na Sitnici do Zelenike, Tološe, Momišiće, Kruševac i naselje iza IGM ”Radoje Dakić”, Zagorič, Zlatica, Masline, Murtovinu, Nova Varoš, Stara Varoš, Konik, Vrela Ribnička, Stari Aerodrom, Pobrežje, Zabjelo i Zelenika.

Dezinsekcija se vrši u večernjim i noćnim časovima, kada je najmanji saobraćaj i najveće prisustvo komaraca, (od 19 do 3 časa poslije ponoći), zavisno od meteoroloških uslova, u četiri (4) etape od po 8-10 noći. Termin sprovođenja: jun-oktobar 2018. godine

Planirana je i kompletna dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija u Kampu sa užom okolinom.

Termin sprovođenja: april-oktobar 2018. godine

Rok za dostavlanje ponuda je 06.03.2018. godine.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica