ENG

Revija “Pozorište na filmu III“

21/02/2018

Reviju “Pozorište na filmu III” organizovaćemo u okviru saradnje filmskog i dramskog programa KIC-a “Budo Tomović” od 22. do 24.februara, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Revija će početi sa dramom Ričarda Bruksa Mačka na usijanom limenom krovu” (1958., gl.uloge Elizabet Tejlor i Pol Njumen) u četvrtak, 22.februara. Ovo je priča o zamršenim odnosima velike južnjačke porodice nastala prema istoimenoj noveli pisca Tenesi Vilijamsa (Tennessee Williamsa).

U petak, 23.februara prikazaćemo film Džona Hjustona “Noći iguane” (1964., gl.uloge Ričard Barton i Ava Gardner) o bivšem svešteniku koji je u potrazi za duševnim mirom i novim životom.

Filmska adaptacija “Titus” Džuli Tejmor iz 1999.godine (gl.uloge Entoni Hopkins i Džesika Lang) o tragediji Vilijama Šekspira zatvoriće reviju u subotu, 24.februara.

Prije projekcije prvog filma, u četvrtak 22.februara organizovaćemo razgovor na temu “Odnos pozorišta i filma”, a naši gosti biće producent Edin Jašarević i direktor Crnogorske kinoteke i filmski reditelj Andro Martinović, dok će moderatorka biti novinarka Maja Popović.

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica