ENG

Saradnja parking servisa Crne Gore da se formalizuje kroz Udruženje

22/02/2018

U svim opštinama gdje posluju parking servisi, znatno je unaprijeđena usluga parkiranja, izgrađeni su novi kapaciteti i ponuđeni novi servisi građanima i privredi, istaknuto je na sastanku predstavnika opštinskih preduzeća i službi zaduženih za organizaciju i upravljanje parking prostorima iz Podgorice, Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Nikšića, Bijelog Polja, Berana i Pljevalja, koji je održan na inicijativu Parking servisa Glavnog grada. Na sastanku je dogovorena buduća saradnja koja će bi trebalo da bude organizovana kroz rad Udruženja parking servisa, koje će u bliskoj budućnosti biti konstituisano, kako bi se zajednički, sa nadležnim institucijama na državnom nivou, radilo na unaprijeđenju zakonskog okvira koji definiše ovu oblast, u cilju implemntacije savremenih trendova i novih servisa i usluge. Dogovoren je i zajednički nastup ka proizvođaćima i distributerima opreme, uređaja i softvera kako bi se postigli povoljniji uslovi nabavke istih.

Naglašen je krucijalan značaj ovih preduzeća u dinamičnom infrastrukturnom razvoju crnogorskih opština. U jednom dijelu, sastanku su prisustvovali i predstavnici eminentnih inostranih firmi iz oblasti izgradnje i upravljanja parkinzima, M parking i Forte, koji su izrazili veliku zainteresovanost za ulaganje u opremu, izgradnju novih i unaprijeđenje postojećih parking kapaciteta u crnogorskim opštinama.

Nove usluge, opremu i servise prezentovali su i predstavnici Crnogorskog telekoma, naglašavajući mogućnost kreditiranja prilikom nabavke opreme, uređaja i softvera. Na sastanku su razmijenjena i iskustva i praksa iz različitih opština.

PG BIRO

Saradnja parking servisa Crne Gore da se formalizuje kroz Udruženje

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica