ENG

Javni poziv Glavnog grada za raspodjelu sredstava za NVO

26/02/2018

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Glavnog grada raspisala je javni konkurs za raspodjelu sredstava namijenjenim NVO koje imaju sjedište u Podgorici, a čiji su projekti od posebnog značaja za Grad.

Zahtjevi i projekat, sa potrebnom dokumentacijom po ovom Konkursu podnose se zaključno sa 28. 03. 2018. godine,

Komisija je, za prioritetne oblasti koje će imati prednost pri ocjenjivanju i donošenju Odluke o finansiranju projekata nevladinih organizacija u 2018. godini utvrdila oblast socijalne i dječje zaštite, ostvarivanje prava lica sa invaliditetom, oblast kulture i oblast zaštite životne sredine.

Ukupan iznos sredstava predviđenih Budžetom Glavnog grada za ovu namjenu u 2018. godini iznosi 40.000,00 eura, a projekat se može finansirati najviše do 20% (8.000,00 eura) ukupnih sredstava predviđenih Budžetom Glavnog grada za finansiranje projekata nevladinih organizacija. Sredstva za finansiranje projekta nevladine organizacije dodjeljuju se u procentu koji ne može biti manji od 80% iznosa predviđenog budžetom projekta. Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za jednu nevladinu organizaciju, koja kandiduje projekat/e ne može biti u zbiru veći od 25% (10.000,00 eura) iznosa koji je Budžetom Glavnog grada opredijeljen za finansiranje projekata nevladinih organizacija. Nevladina organizacija čiji je projekat finansiran iz Budžeta Glavnog grada u prethodnoj godini dužna je da podnese Izvještaj o realizaciji tog projekta sa detaljnim opisom faza realizacije i obrazloženjem eventualnih odstupanja, finansijski izvještaj i dokaze o utrošku sredstava.

Kako bi Komisija vrednovala dostavljene projekte, oni moraju imati naziv koji ukazuje na njegovu sadržinu, oblast na koju se odnosi, naziv strateškog, programskog ili planskog akta Glavog grada kojim je projekat utvrđen i naziv samog projekta utvrđenog tim aktom, odnosno naziv strateškog, programskog ili planskog akta Glavnog grada i naziv projekta sa kojim je projekat koji se kandiduje u vezi, cilj koji mora biti realan i vremenski određen, ciljnu grupu; detaljan opis projekta po segementima sa specificiranim projektnim aktivnostima; rok, mjesto i dinamiku realizacije; budžet projekta po pojedinim pozicijama i ukupno sa administrativnim troškovima koji ne mogu biti veći od 30% ukupnog budžeta projekta; jasno izražene indikatore kvantitativno ili kvalitativno; način praćenja realizacije projekta; precizan terminski plan aktivnosti, kao i podatke o odgovornom licu za realizaciju projekta.

PG BIRO

Javni poziv Glavnog grada za raspodjelu sredstava za NVO
Javni poziv Glavnog grada za raspodjelu sredstava za NVO
Javni poziv Glavnog grada za raspodjelu sredstava za NVO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica