ENG

Projekcija filma „Skrivene brojke“ (Hidden Figures)

27/02/2018

Povodom obilježavanja Mjeseca istorije afroameričkog nasljeđa, KIC „Budo Tomović“ u saradnji sa Ambasadom SAD u Podgorici i Američkim uglom organizuje projekciju filma “Skrivene brojke” (Hidden Figures) u srijedu, 28. februara u Multimedijalnoj sali KIC-a sa početkom u 18 sati.

„Skrivene brojke“ je biografska drama temeljena na istinitoj priči o tri žene afroameričkog porijekla koje su 1962. godine dale veliki doprinos ostvarenju NASA-inog projekta slanja Džona Glena u orbitu. Ketrin Dži Džonson, Doroti Von i Meri Džekson probile su polnu i rasnu barijeru, radeći kao NASA-ine matematičarke, kompjuterski eksperti i inženjeri u vrijeme kada je svemirska trka između SAD i Sovjetskog Saveza bila u punom jeku. Tih 60-tih godina 20. vijeka, tri Afroamerikanke odigrale su ključnu ulogu u izračunavanju NASA-inih putanja kojima će se astronaut Džon Glen lansirati u orbitu i kojima će se moći sigurno vratiti.

Film predstavlja adaptaciju knjige „Skriveni brojevi: Neispričana priča o Afro-Amerikankama koje su pomogle da SAD osvoji svemir“, koju je napisala Margot Li Šeterli

Događaj će otvoriti Ambasadorka SAD Margaret En Uehara i direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica