ENG

Promocija zbirke pjesama „Prije objave“ Đorđa Šćepovića

27/02/2018

Zbirka poezije „Prije objave“ pjesnika Đorđa Šćepovića biće predstavljena u KIC-u “Budo Tomović” u okviru ciklusa “Savremena crnogorska književnost”, u srijedu, 28. februara u sali DODEST od 19 sati.

O knjizi će, sa autorom, govoriti teoretičarka književnosti Marijana Terić.

Nova, sedma knjiga poezije Đorđa Šćepovića pod naslovom “Prije objave” objavljena je krajem prošle godine u izdanju Transkripta iz Podgorice. Urednik izdanja je Mirza Lekić, recenzenti su Aleksandar Radoman i Marijana Terić koja je i autor predgovora, likovna urednica je Suzana Pajović. Knjiga je strukturirana u tri ciklusa, Novi čovjek, Po Đorđu i Iz zaostavštine Eda Iringtona.

Đorđe Šćepović je rođen 6. aprila 1983. godine u Titogradu. Objavio je knjige poezije: “Provincije spasa” ( 2004), “Molitva za Judu” (2004), “Par riječi o strahu” (2005), “Apostol iz bloka A” (2006), “Tri put reci metropola i nahrani ptice slovima” (2009) i “Dok crtah mapu svojih putovanja” (2016). Zastupljen je u više zbornika i panorama poezije. Poezija mu je prevođena na engleski, mađarski i slovenački jezik. Jedan je od osnivača i urednika časopisa za književnost i kulturu Script. Živi u Podgorici.

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica