ENG

Zakon o Glavnom gradu Podgorica primjer drugima

28/02/2018

„Zakonom o Glavnom gradu uređuje se način ostvarivanja lokalne samouprave u Podgorici kao Glavnom gradu i administrativnom centru Crne Gore. Na pitanja ostvarivanja lokalne samouprave u Glavnom gradu koja nijesu posebno uređena ovim zakonom primjenjuje se Zakon o lokalnoj samoupravi“ istaknuto je danas na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, predsjednika Skupštine Glavnog grada dr Đorđa Suhiha sa delegacijom Odbora za državu upravu, lokalnu samoupravu i medije Skupštine Republike Kosova na čelu sa predsjednikom Odbora Naitom Hasanijem. U delegaciji je bio ambasador Republike Kosovo u Crnoj Gori, Skender Durmishi.

Kosovsku delegaciju je interesovalo kako se organizuje rad u Glavnom gradu, koja su ovlašćenja gradonačelnika i u kom smislu se ona razlikuju od nadležnosti predsjednika drugih opština.

„Imamo u planu da radimo zakon o Prištini, a iskustva kao što je Podgorica su nam dragocjena u tom procesu“ naglasili su predstavnici Republike Kosova. U tom smislu, poseban akcenat je stavljen na funkcionisanje Skupštine Glavnog grada, gradskih službi, preduzeća u okviru lokalne uprave, organizovanje javnog prevoza…

Takođe, teme su bile i odnos između Glavnog grada i ostalih opština, kao i saradnja sa državnim niovoom.

PG BIRO

Zakon o Glavnom gradu Podgorica primjer drugima

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica