ENG

Aktivnosti Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice više od 32 miliona eura, prioriteti izgradnja Gradskog pozorišta, obilaznica oko Golubovaca…

07/03/2018

Program rada Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice za 2018. godinu, predviđa ulaganja od 32. 279.016 eura. U Programu koji će se naći pred odbornicima u Skupštini Glavnog grada 16. marta, navodi se da je za izradu planske dokumentacije predviđeno 726.667,76 eura, tehničke dokumentacije 1.262.855,25 eura, uređivanje i opremanje lokacija 11.719.850 eura, izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova i garaža 13.330.500,00 eura i za objekte visokogradnje 5.239.142,99 eura.

Prioritetne aktivnosti su obuhvaćene Planom javnih nabavki, po kom se sprovode tenderski postupci, u skladu sa Zakonom, navodi se u Programu.

Agencija realizuje aktivnosti u skladu sa Programom uređenja prostora Glavnog grada, tako da Program rada Agencije za 2018.godinu predstavlja pregled planiranih aktivnosti na realizaciji istog, iz domena njene nadležnosti.

Najznačajnija aktivnost Agencije u 2018. godini, svakako je nastavak započetih radova na opremanju lokacija. Radiće se na sprovođenju svih neophodnih aktivnosti na izvršavanju obaveza prema investitorima, koji su u potpunosti izmirili ili redovno izmiruju obaveze po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kako u dijelu pripreme za komunalno opremanje, tako i u dijelu realizacije tj.izgradnje.

Evidentno je da sve više investitora jednokratno izmiruje svoje obaveze zbog popusta kojeg ostvaruju, tako da se odmah moraju pokrenuti aktivnosti na izradi projektne dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa, bez obzira na ustanovljene rokove od tri godine.

Kao i ranijih godina, tako će i u 2018. godini Agencija aktivno učestvovati u realizaciji objekata značajnih za Glavni grad i gradska preduzeća, kao što su: izgradnja Gradskog pozorišta, obilaznica oko Golubovaca, rekonstrukcija Cetinjskog puta, izgradnja Jugozapadne obilaznice.

U cilju povećanja naplate po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta po ranije zaključenim ugovorima, preduzimaće se mjere za povećanje istih, u skladu sa propisima.

Isto tako, preduzimaće se sve mjere da se zadrži nivo naplate potraživanja po osnovu zakupa poslovnih prostora, kojima u ime Glavnog grada gazduje Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica