ENG

Raspisan tender za Glavni projekat za rekonstrukciju Ulice Ksenije Cicvarić

08/03/2018

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je danas tender za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije Ulice Ksenije Cicvarić

Glavnim projektom je, kako se navodi u dokumentaciju, potrebno obraditi raskrsnice sa Ulicom Vojislavljevića (uklapanje na kružnu raskrsnicu) i Ulicom Vojvode Ilije Plamenca (uklapanje u postojeće stanje), kako u građevinskom, tako i u dijelu koji se odnosi na saobraćajnu signalizaciju i oipremu. Sve raskrsnice date na grafičkom prilogu obraditi kako u građevinskom, tako i u dijelu koji se odnosi na saobraćajnu signalizaciju i opremu.

U tenderskoj dokumentaciji je precizirano da projejakt mora obraditi javnu rasvjetu, izmještanje odnosno usaglašavanje i zaštitu postojećih instalacija srednjeg i niskog napona, energetsku kablovsku kanalizaciju i tk kanalizaciju.

“Projekat uraditi na riješenim saobraćajnim podlogama a projektna rješenja usaglasiti sa katastrima, uslovima i preporukama nadležnih javnih preduzeća.Takođe, projektna rješenja je potrebno usaglasiti sa postojećim objektima i ostalim fazama (saobraćajna, građevinska, hidrotehničke instalacije i dr.)” navodi se u dokumentaciji.

Pod stavkom – posebni uslovi se navodi da je potrebno projektno rješenje saobraćajnice predvidjeti sa toplo cinkovanim stubovima.

“Projekat mora biti u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima nadležnog organa, ‘’Preporukama za projektovanje, izvođenje i održavanje javne rasvjete na teritoriji Glavnog grada Podgorice’’-mart 2016. god. i Evropskim standardima. Projektnim rješenjem predvidjeti ugradnju LED svjetiljki od renomiranih proizvođača koje posjeduju ENEC certifikat i koje sadrže prenaponsku i termičku zaštitu na ulazu u drajver, autonomni programibilni kontroler-drajver sa više stepena režima rada rasvjete i kućište napravljeno od materijala koje omogućava kvalitetno hlađenje i odvođenje vode. Svjetiljke predvidjeti u dvostrukom stepenu zaštite IP 66 (optički i predspojni dio) i IK 08. Saobraćajnu podlogu u DWG formatu implementirati u program za fotometrijski proračun, kako bi se dobili rezultati koji bi prikazani direktno na saobraćajnoj podlozi i koji bi mogli biti izmjereni prilikom ugradnje svjetiljki” precizira se u tenderu.

Javnim pozivom su obuhvaćeni i energetska kablovska kanalizacija, pa se navodi da je projektnim rješenjem potrebno predvidjeti postavljanje kablovske kanalizacije na raskrsnicama i karakterističnim prelazima to sa PVC cijevima Ø110, kao i telekomunikaciona kablovska kanalizacija, za koju je navedeno da je projektnim rješenjem potrebno predvidjeti izgradnju tk kablovske kanalizacije u skladu sa UTU-ima sa PVC cijevima Ø110.

Javno otvaranje ponuda, kome mogu prisustvovati ovlašćeni predstavnici ponuđača sa priloženim punomoćjem potpisanim od strane ovlašćenog lica, održaće se dana 16.04.2018. godine u 14 sati, u prostorijama Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o. na adresi Ul. Jovana Tomaševića 2A. Vrijednost projekta je 20.000 eura.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeće se u roku od 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica