ENG

Dan otvorenih vrata za raspodjelu sredstava za NVO

13/03/2018

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Gavnog grada održaće sjutra, (14. mart) “Dan otvorenih vrata”, na kojem će informisati nevladine organizacije o svim pitanjima od značaja za učešće na javni konkurs za raspodjelu sredstava namijenjenim NVO koje imaju sjedište u Podgorici, a čiji su projekti od posebnog značaja za Grad. Događaj će biti organizovan u Velikoj Sali KIC-a Budo Tomović sa početkom u 12:00.

Komisija je, da podjsetimo, raspisala javni konkurs za raspodjelu sredstava, a zahtjevi i projekat, sa potrebnom dokumentacijom po ovom Konkursu podnose se zaključno sa 28. 03. 2018. godine,

Komisija je za prioritetne oblasti koje će imati prednost pri ocjenjivanju i donošenju Odluke o finansiranju projekata nevladinih organizacija u 2018. godini utvrdila oblast socijalne i dječje zaštite, ostvarivanje prava lica sa invaliditetom, oblast kulture i oblast zaštite životne sredine.

Ukupan iznos sredstava predviđenih Budžetom Glavnog grada za ovu namjenu u 2018. godini iznosi 40.000,00 eura, a projekat se može finansirati najviše do 20% (8.000,00 eura) ukupnih sredstava predviđenih Budžetom Glavnog grada za finansiranje projekata nevladinih organizacija. Sredstva za finansiranje projekta nevladine organizacije dodjeljuju se u procentu koji ne može biti manji od 80% iznosa predviđenog budžetom projekta. Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za jednu nevladinu organizaciju, koja kandiduje projekat/e ne može biti u zbiru veći od 25% (10.000,00 eura) iznosa koji je Budžetom Glavnog grada opredijeljen za finansiranje projekata nevladinih organizacija. Nevladina organizacija čiji je projekat finansiran iz Budžeta Glavnog grada u prethodnoj godini dužna je da podnese Izvještaj o realizaciji tog projekta sa detaljnim opisom faza realizacije i obrazloženjem eventualnih odstupanja, finansijski izvještaj i dokaze o utrošku sredstava.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica