ENG

Koncert gitariste Miloša Pavićevića

13/03/2018

Sedamnaestogodišnji crnogorski gitarista Miloš Pavićević prirediće svoj prvi solistički koncert u okviru KIC-ovog koncertnog ciklusa “Mladi talenti” u srijedu, 14. marta, u sali DODEST u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Podgoričkoj publici predstaviće se programom na kojem su djela kompozitora: Francisca Tárrege (Alardova brilijantna studija u A-duru), Sylviusa Leopolda Weissa (Uvertira iz Sonate br. 46 u A-duru), Maria Castelnuovo-Tedesca (Tarantella, op. 87), Fernanda Sora (Grand Solo u D-duru, Op. 14), Heitora Villa-Lobosa (Etida br. 11 u e-molu) i Miguela Llobeta (Varijacije na Sorovu temu, op. 15).

Gitarista Miloš Pavićević (2000) svira gitaru od svoje sedme godine. Učenik je trećeg razreda srednje Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“, u klasi Srđana Bulatovića. Tokom svog muzičkog školovanja učestvovao je na brojnim muzičkim događajima i takmičenjima i bilježio značajne rezultate i nagrade. Na državnim takmičenjima dobitnik je Zlatne lire.

Pohađao je majstorske kurseve kod renomiranih profesora i gitarista kao što su Vera Ogrizović, Srđan Tošić, Thibault Cauvin, Antal Pusztai, Johannes Moller i drugi.

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica