ENG

Aleksandra i Vuk za ponos Grada i Države

19/03/2018

„Izvanrednim rezultatom na Svjetskom prvenstvu učinili ste još jednom ponosnim ne samo svoj Grad, već i državu Crnu Goru“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša na sastanku upriličenom povodom uspjeha takmičara džiu-džicu kluba Budućnost i reprezentativaca Crne Gore Aleksandre Popović i Vuka Dragutinovića na nedavno održanom prvenstvu svijeta za juniore u Abu Dabiju, gdje su se okitili svjetskim zlatom.

„Takmičari kao što su Aleksandra i Vuk su garancija da nas, osim što imamo fenomenalnu sadašnjost u džiu-džicu, čeka i veoma uspješna budućnost u ovom sportu. Navedeni rezultati su nastavak velikih uspjeha crnogorskih takmičara, koji od 2004. godine u kontinuitetu osvajaju medalje na najvećim takmičenjima.“, naglasio je Mugoša. Zamjenik gradonačelnika je, poželivši našim izuzetnim takmičarima puno sreće na predstojećem evropskom prventstvu koje će se u maju održati u Poljskoj, iskazao čvrsto opredjeljenje Glavnog grada da, u saradnji sa resornim Ministarstvom i nacionalnim Savezom, još intenzivnije radi na poboljšanju uslova za bavljenje ovim sportom na teritoriji Podgorice.

Takođe, Mugoša je podsjetio da je u toku izgradnja višenamjenske sale u okviru SC „Morača“, vrijednosti preko 4 miliona eura, koja će stvoriti dodatne uslove za bavljenje dvoranskim sportovima, istakavši da je u mandatu aktuelne gradske uprave Glavni grad za pojedince, klubove i sportske manifestacije opredijelio oko 5 miliona eura.

Ranko Vukotić, predsjednik džiu-džicu saveza Crne Gore izrazio je posebno zadovoljstvo što Grad prepoznaje izuzetne rezultate u džiu-džicu i što se prema sportistima odnosi u skladu sa postignutim rezultatima. On je naglasio da je na Savezu velika odgovorost da, u saradnji sa partnerima na lokalnom i državnom nivou, stvori adekvatne uslove za bavljenje ovim sportom, budući da okuplja značajan broj klubova.

Aleksandra Popović i Vuk Dragutinović, zahvalivši se Glavnom gradu na kontinuiranoj podršci, iskazali su ogromno zadovoljstvo zbog osvajanja najsjajnijeg odličja na svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju koje je okupilo preko 700 takmičara iz 40 zemalja svijeta. Posebno su istakli pobjedu u finalu protiv tada aktuelnih prvaka svijeta iz Belgije.

PG BIRO

Aleksandra i Vuk za ponos Grada i Države
Aleksandra i Vuk za ponos Grada i Države
Aleksandra i Vuk za ponos Grada i Države

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica