ENG

Akcija Sat za planetu u Glavnom gradu

24/03/2018

U cilju zaštite i očuvanja životne sredine, Glavni grad se sa zadovoljstvom odaziva akcijama kojima se nastoji ukazati na važnost zdravog prirodnog okruženja i održivu budućnost naše planete. Kao i prethodnih, Glavni grad će i ove godine uzeti učešće u akciji Sat za planetu, tako što ćemo ugasiti svijetla na mostu Milenijum i Trgu nezavisnosti u periodu od 20:30h do 21:30h.

Centralni događaj će biti organizovan na Trgu nezavisnosti 24. marta 2018. godine, sa početkom u 19:30h, gdje će se građanima, između ostalih, obratiti i predstavnik Glavnog grada i ukazati na odgovornost koju svi imamo prema sredini u kojoj živimo.

Podsjećamo, Sat za planetu je globalna akcija za borbu protiv klimatskih promjena, koja je prvi put održana 2007. godine u Sidneju, nakon čega je postala opšteprihvatljivi koncept djelovanja u zaštiti planete.

Pored toga što se ovom akcijom ukazuje na problematiku klimatskih promjena, jedna od poruka svakako se odnosi na prekomjernu potrošnju prirodnih resursa. Stoga su ovi datumi dobar povod da se pokrenemo i preduzmemo određene korake za očuvanje i unapređenje životne sredine našeg Grada.

Nažalost, svjedoci smo da je usljed neadekvatnog ljudskog djelovanja, planeta u velikoj mjeri ugrožena, te ovakva akcija ima za cilj i edukaciju građana o racionalnom korišćenju energije i pruža mogućnost da udruženim snagama, gašenjem svijetla na 60 minuta, simbolično skrenemo pažnju na činjenicu da su prirodni resursi ipak ograničeni i da ih treba koristiti na održiv način.

Ovim putem pozivamo građane da podrže ovu aktivnost, tako što će gašenjem svijetla u periodu od 20:30h do 21:30h uzeti učešće u pomenutoj globalnoj kampanji i time dati doprinos zaštiti životne sredine i očuvanju planete.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica