ENG

Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju prvi dobio licencu za obavljanje djelatnosti i status ovlašćenog pružaoca usluge

03/04/2018

JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Podgorica prvi u Crnoj Gori su dobili licencu za obavljanje djelatnosti i status ovlašćenog pružaoca usluge. Licencu za obavljanje djelatnosti uručio je ministar rada i socijalnog staranja g-din Kemal Purišić.

JU Dnevni centar pruža uslugu dnevnog boravka kao jednu od usluga podrške za život u zajednici koja podržava boravak korisnika u porodici ili neposrednom okruženju.

Trenutno uslugu koristi 15 djece i mladih uzrasta od 8-25 godina sa intelektualnim i kombinovanim smetnjama kojima je potrebna dnevna briga, nadzor i podrška u održavanju i razvijanju potencijala, na način koji ne ometa njihovo školovanje.

JU Dnevni centar pruža usluge u periodu od 8 do 16 časova i imaju za cilj zaštitu, promociju i unapređenje prava djece i omladine sa smetnjama u razvoju, njihovu socijalizaciju i integraciju u zajednici, edukaciju i osposobljavanje za što veću samostalnost u svakodnevnim aktivnostima, zavisno od preostalih sposobnosti korisnika, njihovih potreba i interesovanja.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica