ENG

Počinje 3. LiTeritorija – regionalni književni festival KIC-a “Budo Tomović”

23/04/2018

Treći regionalni književni festival “Literitorija”, u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” održaće se od 25. do 27. aprila u sali DODEST.
Ove godine festival se organizuje pod sloganom „Između kultura“. Za temu ima egzil – jedan od ključnih problema savremenog svijeta i temu književnosti od antičkih vremena do aktuelnog književnog stvaralaštva. Ipak, planiranim programom, ona će biti šire postavljena i tretirana sa nekoliko aspekata: kao tema djela, kao pozicija pisca (jezički, teritorijalno i egzistencijalno), i u pogledu književnog prevodilaštva, na šta sve treba da ukaže naziv “Između kultura”. Naši gosti ove godine su autori iz: Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i iz Rumunije.

U okviru glavnog programa festivala u kojem se vodi razgovor sa tri pisca (25. i 26. aprila), gosti će biti: Andrej Nikolaidis, Roman Simić i Lejla Kalamujić prve večeri, i Vladimir Vojinović, Tanja Mravak i Miloš Živanović druge večeri festivala. Moderator tih razgovora biće književni kritičar Vladimir Arsenić. Programi podrazumijevaju i čitanja.

Drugog dana festivala, od 18 sati biće predstavljeno stvaralaštvo rumunskog pisca Kozmina Perce, a razgovor sa njim vodiće pjesnikinja Slađana Kavarić.

Treće veče biće posvećeno književnom prevodilaštvu, a u tom programu gosti će biti prevodioci Marinko Koščec (francuski), Jelena Knežević (njemački), Đura Miočinović (rumunski) i Vladimir Arsenić (engleski i hebrejski). Program će moderirati književni kritičar Marinko Vorgić.

Više info – Valentina Knežević, urednica informativno – edukativnog programa KIC-a 067 818 594

KIC “BUDO TOMOVIČ”

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica