ENG

Ugradnja sistema Smart parkinga u ulicama Novaka Miloševa i Miljana Vukova

04/05/2018

Ekipe Parking servisa danas izvode radove na instalaciji postavile info led table u ulicama Novaka Miloševa i Miljana Vukova, a radovi će se nastaviti tokom vikenda kada će se ugrađivati senzori ispod površine asfalta. Radovi na instalaciji sistema Smarta parking Podgorica predstavljaju prvi korak u realizaciji projekta Podgorica SMART cit.

Ovaj projekat realizuju Parking servis Podgorica, zahvaljujući podršci Crnogorskog telekoma i Glavnog grada, što je jedan od prvih koraka u realizaciji ideje Podgorica-Smart city.
Cijeli sistem radi na prilično jednostavnom principu zahvaljujući savremenoj tehnologiji, a sačinjavaju ga posebni parking senzori fiksirani ispod površine asfaltne podloge, moduli za prikupljanje i prenos podataka, info led table i odgovarajuća web i mobilna aplikacija.

Senzori informišu sistem o trenutnom stanju na određenom parkingu, a računarski program obrađene podatke dostavlja vozačima putem aplikacije za mobilni telefon ili direktno na web stranici, kao i putem info led tabli koje će biti postavljene na stubovima javne rasvjete.

Ovaj sistem će pomoći građanima tako što će u svakom trenutku tačno znati koliko u kojoj ulici ima slobodnih parking mjesta i neće više gubiti vrijeme i novac u traženju mjesta za parkiranje. Ujedno se i radi o „eco friendly“ projektu koji će omogućiti manje zagadjenje životne sredine i uštede u potrošnji goriva.

U narednom periodu, osim rada na ovom projektu, Parking servis će intezivno sprovoditi aktivnosti na uvođenju novih servisa i nove opreme na parkiralištima, širenju prodajne mreže parking karata i instalacije parkomata na novim lokacijama u Podgorici.

PG BIRO

ZELENO LICE PODGORICE

Podgorica na dva točka

Podgorica na dva točka

Moje drvo

Moje drvo

Kesa je više previše

Kesa je više previše

Mikro 020

Mikro 020

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Katastar zelenih površina

Naša Gorica